Weekmenu week 10

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Deze week kies is voor een reis rond de wereld. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe weekmenu? Lees dan snel verder en laat je verrassen door deze wereldse lekkernijen. 

Maandag – Kip met paprika en rijst

kip met paprika en rijst

Volgens de Hongaren komt dit lekkere gerecht uit Hongarije en volgens de Tsjechen… je raadt het al. Waar het dus precies vandaan komt? Geen idee, máár lekker is het zeker! Ik geef natuurlijk wel mijn eigen draai aan deze kip met paprika en rijst. Ik voeg er wat courgette aan toe en wat waterkers. Want met alleen tomaat en wat paprika vind ik de hoeveelheid groenten wat karig. Heb jij nog een ander stuk groente in de koelkast liggen, waar je vanaf wil, stop dat er dan in!

Dinsdag – Italiaanse Pasta al Forno met kip en paddenstoelen

Pasta al forno met kip en paddenstoelen

Voor dit gerecht hoef je geen Italiaanse chef-kok te zijn, ook jij kunt deze pasta al forno met kip en paddenstoelen in elkaar flansen. Deze ovenpasta is een populair gerecht, omdat zelfs iemand met twee linkerhanden het nog kan maken. Daarbij kun je het gerecht heel makkelijk aanpassen. Zo kun je het vegetarisch en met vlees bereiden én allerlei kliekjes uit jouw koelkast aan dit gerecht toevoegen. Groenten zoals spinazie, aubergine, courgette en champignons passen er bijvoorbeeld uitstekend bij!

Woensdag – Salade met gegrilde garnalen en ananas

Salade van gegrilde garnalen en gegrilde ananas met limoen gemberdressing..;

Deze woensdag doe ik even gek. De hele week maaltijden voor een koude dag, daar heb ik geen zin in. Ik wil lekker wat kleur op tafel en genieten van een zomerse maaltijd die mij doet denken aan een zomers eiland. Mijn salade met gegrilde garnalen en ananas doet dat en is daarom de perfecte maaltijd. Voor een ultiem zomerse smaak gril ik voor deze salade zowel de garnalen als de ananas. Dat kan met een grillpan, maar natuurlijk ook op de barbecue. Het grillen geeft dit gerecht een subtiel rokerige smaak én mooie grillstrepen. Door deze manier van bereiden wordt de smaak van de ananas extra zoet en intens. Erbij maak ik een dressing met nog meer zonnige smaken. Wat heb ik hier zin zin!

Donderdag – Japanse nasi met edamame 

Japanse nasi

Nasi, ik ben er dol op. Het is een goed gevulde maaltijd, waar ik erg blij van kan worden als deze goed wordt bereid. Deze Japanse nasi met edamame voldoet aan alle eisen: het is makkelijk om te maken en vooral smaakvol en vullend. De edamameboonjes, mini-mais en shiitakes gaan perfect samen met mijn speciale teriyakisaus. Probeer jij het uit?

Vrijdag – Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi

Het is serieus al best lang geleden dat ik pizza heb gegeten. Daarom maak ik vandaag de lekkerste pizza quattro formaggi ooit. Say cheese! Je verwacht het misschien al wel, maar de pizza quattro formaggi komt oorspronkelijk uit Italië. Geniaal die Italianen: simpelweg vier lekkere kazen met elkaar te combineren en daar een pizza mee beleggen. Zo ontstond het quattro formaggi feestje. De vier kazen die meestal worden gecombineerd zijn mozzarella, gorgonzola, fontina en Parmezaanse kaas. Dat is even lekker het weekend beginnen!

Zaterdag – Mosterdsoep

Mosterdsoep

Deze zaterdag zet ik een fantastische Franse mosterdsoep op tafel, die goed samengaat met een borrelplank. Ik vind mosterd dan ook heerlijk bij droge worst of bij een stukje kaas en dip maar al te graag een vers stokbrood in de mosterdsoep. Het is de ideale soep voor op de koudere dagen, maar het soepje is voor de echte mosterd-liefhebbers natuurlijk het gehele jaar door te eten. 

Zondag – Surinaamse bojo cheesecake

Bojo cheesecake

Deze zondag gaan we op een exotische tour en maak ik bojo cheesecake. Bojo komt uit de Surinaamse keuken en is een soort cake op basis van cassave, kokos, rum-rozijnen, kaneel, amandel en vanille. Bij dit recept begin je met het maken van de Bojo-laag. Daarna komt de cheesecakelaag aan bod. Het is echt een heel makkelijk recept en het is ook nog eens glutenvrij. 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.