Alle blogs

Weekmenu 9 voor week 22

Cheesecake recepten — 22 mei 2020
Door Miljuschka Witzenhausen

Sharing is caring!

Vega weekmenu

De roep om meer vegetarische gerechten is groot. Het leek me een goed moment om deze week eens een vegetarisch weekmenu te maken. Wees gerust: ben je niet vegetarisch en ben je ook niet van plan om dat te worden? Je kunt uiteraard heel makkelijk de gerechten aanvullen met een stukje vis of vlees waar nodig. Ik zal suggesties geven hieronder voor de niet-vegetariërs. Maar waarom niet gewoon een keer een weekje proberen?

Het weekmenu heeft dit keer vrij veel gerechten met rijst en pasta. Ook omdat ik dat zelf heerlijk vind. Het is makkelijk, snel en geeft genoeg vulling als je vegetarisch eet. Wil je iets vervangen of veranderen? Check dan hier alle vegetarische gerechten.

Maandag

Vandaag een lekker zomers gerecht met deze gegrilde sla. Een van mijn favorieten! Dit gerecht doet het goed met bijvoorbeeld een moot gebakken kabeljauw!

Het recept voor de gegrilde little gem vind je hier.

Gegrilde piperade met little gem

Dinsdag

Vandaag tijd voor mijn favoriete vegetarische risotto. Die met groene erwtjes. Alleen al van de kleur wordt ik vrolijk! Wil je hier iets van vlees doorheen doen, dan zou ik er krokant gebakken stukjes kip doordoen.

Check hier het recept voor de groente erwtenrisotto.

Groene erwtenrisotto

Woensdag

Vandaag een heerlijke pasta met geroosterde bloemkool. Wil dit gerecht eens op een andere manier maken? Dan kun je het bijvoorbeeld in een ovenschaal doen, flink bestrooien met geraspte kaas en dat even grillen in de oven. Heaven!

Check hier het recept voor de penne met geroosterde bloemkool

Donderdag

Voor vandaag een lekker makkelijk bamisoepje. Heerlijk om zo te eten of aan te vullen met wat geplukte kip.

Check hier het recept voor de bamisoep

Vrijdag

Vandaag mijn nummer 1 favo pasta: aglio e olio. Oftewel een van de meest simpele pastagerechten die er zijn. En een van de lekkerste. Vlees of vis hieraan toevoegen zou ik gewoon niet doen. Maar kun je niet zonder? Be my guest…

Check het recept voor pasta aglio e olio hier

Pasta aglio e olio

Zaterdag

Zaterdag is voor mij altijd de dag om een lekker grote pan met deze zoete aardappelcurry te maken. Heerlijk om in grote hoeveelheden te maken en een gedeelte in te vriezen voor later gebruik!

Check hier het recept voor de curry van zoete aardappel en kikkererwten

Linzencurry met zoete aardappel

Zondag

Restjesdag! Heb je groente over van de rest van de week? Verwerk ze dan in deze heerlijke pasta. Heb je nog stukjes kip over? Nog een eenzame prei in de koelkast liggen? Dat kan allemaal makkelijk in deze lekkere pastaschotel.

Check hier het recept voor de pasta met doperwtjes

Pasta met pesto en erwtjes