Alle blogs

Weekmenu #4 – voorjaar!

Blogs — 17 april 2020
Door Miljuschka Witzenhausen

Sharing is caring!

Het is voorjaar!

Met de mooie dagen die we de afgelopen weken hebben gehad begint het nu wel echt te voelen als voorjaar. De bomen worden weer groen en ondanks alle corona toestanden is dat toch wel lekker. De zon geeft energie! En dat kunnen we allemaal wel gebruiken.

Het weekmenu van deze week is een combinatie tussen een paar voorjaarsgerechten (maar meer volgen binnenkort!) en wat warmere gerechten want ’s avonds kan het nog flink afkoelen!

Meatless monday

Het is weer aspergetijd en ondanks het feit dat je de groene asperges veel langer kunt vinden, is dit wel een van mijn favoriete voorjaarsrecepten. Heerlijk uit de oven! De afgelopen dagen zijn we bezig geweest met het maken van makkelijke recepten met de witte asperges, dus die komen heel gauw op de site!

groene asperges recept

Makkelijke dinsdag – wilde spinazie

wilde spinazie

Ik hou van spinazie. Het is heerlijk, super gezond en snel klaar. Neem nu dit recept met knoflook en spekreepjes. Een kilo spinazie lijkt enorm veel maar omdat spinazie zo snel slinkt heb je dat wel nodig voor 4 personen. Serveer lekker met krokant gebakken aardappeltjes en je hebt een prima maaltijd!

Worldly Wednesday – Nasi

nasi goreng

Ik hou van gebakken rijst. De beste gebakken rijst maak je trouwens met koude rijst. Dus dat maakt het dan meteen een ideaal recept om te maken met restjes rijst die je wellicht over hebt van een ander recept. Of maak express wat extra rijst! Nog beter. Deze nasi goreng is super makkelijk om te maken en heerlijk snel voor doordeweeks.

Recept voor nasi goreng vind je hier.

Donderdag

Tarte tatin van rode ui

Voor donderdag heb ik een heerlijke tarte tatin met rode ui op het programma staan. Niet iedereen is fan van rode ui dus vind je dat nou echt niks dan kun je dat bijvoorbeeld vervangen door de zalm uit de oven.

Maak je de tarte tatin serveer deze dan met geroosterde groentes of een lekkere frisse salade.

Vrijdag – Aziatische kippensoep

Aziatische kippensoep

Soep is altijd goed. En deze heerlijke Aziatische kippensoep is een topper. Lekker vol met groente en licht. Ideaal voor een vrijdagavond!

Het recept voor de kippensoep vind je hier

Zaterdag – geroosterde knolgroente

Geroosterde knollen met citroenmayonaise

Het lijkt patat (nou ja voor de kids dan) maar met dit lekkere recept voor geroosterde knolgroentes met citroen mayonaise heb je net even wat meer variatie en meer groente. Serveer als snack of maak er een bijvoorbeeld een portie van die lekkere gegrilde asperges bij van afgelopen maandag.

Toetjes voor zaterdag

Avocado chocolade mousse

En het is natuurlijk zaterdag dus waarom niet meteen een lekker en gezond dessert maken van avocado chocolade mousse!

Zondag – slowdag

Taco de barbacoa

Morgen is het weer tijd voor Miljuschka in Mexico, dus leek zondag me de perfecte dag om dit heerlijke gerecht te maken. Het kost wat tijd want het moet in de slowcooker of in de stoofpan maar is absoluut de moeite waard!

Het recept komt zaterdag pas online maar kun je nu al hieronder bekijken! Het recept is voor 6 personen. Het recept komt online via deze link zaterdag

Ingredienten

1,5 kg runderstoofvlees (brisket)
2 el olie
3-4 chipotle chili’s in adobosaus
310 ml bouillon
4 tl gesnipperde knoflook
1,5 el gemalen komijn
1 el gedroogde oregano
3/4 tl zout of meer naar smaak
1/2 tl gemalen zwarte peper
1/4 tl gemalen kruidnagel
60 ml vers limoensap
Om te serveren
limoen
tortilla’s
avocado
rode ui
verse koriander
tomaat

Snij het vlees in niet te kleine blokken. Je trekt ze straks uit elkaar dus groter is makkelijker.In een pan met olie bak je het vlees goed hard aan tot het bruin is aan alle kanten. Doe het vlees over in je slowcooker.In een blender doe je alle andere ingredienten behalve die voor het serveren. Draai dit tot een gladde saus en giet het over het vlees in de slowcooker.Zet de slowcooker op de lage stand en laat dit een uur of 8 rustig sudderen tot het vlees uit elkaar valt.Serveer het vlees met even warm gemaakte tortilla’s en de topping van je keuze