Culinaire cadeautips: hier koop je het perfecte Moederdag cadeau

Categories: Artikelen

Zondag 9 mei is het Moederdag. Heb jij al een mooi Moederdag cadeau uitgezocht voor je moeder, schoonmoeder, stiefmoeder, bonusmoeder of een andere bijzondere vrouw uit jouw leven? In dit artikel deel ik mijn ideale cadeautips. Hier koop je het perfecte presentje voor mama’s!

Het perfecte Moederdag cadeau

Het gaat er niet om of het een groot of duur cadeau is, als het maar iets is dat past bij de vrouw aan wie je het geeft. Bedenk dus eerst: houdt ze van koken, of van bakken? Van thee of van koffie, van wijn of misschien van een likeurtje? Is ze een pro in de keuken of heeft ze nog nét even wat basiskennis nodig? Maak je haar gelukkig met een duurzaam cadeau van een natuurlijk materiaal, of wil ze juist iets feestelijks met glitter & glamour?

Elke mama verdient het om in ‘t zonnetje gezet te worden, nietwaar? Voor elk budget is er wel een leuk Moederdagcadeau te bedenken: al voor 5 of 10 euro haal je wat in huis, maar je kunt – als jij dat wilt – natuurlijk ook voor een groter budget gaan. 

Je kunt ook een zelfgebakken cadeau geven! Zie daarvoor mijn 5 favoriete bakrecepten voor Moederdag

Voor bij je Moederdag cadeau: een lief kaartje

Verwen één de favoriete vrouwen in je leven met liefde en aandacht, dus vergeet ook niet een lief en attent kaartje te schrijven. Je vindt online hele leuke exemplaren, maar zelf eentje halen en schrijven is natuurlijk net zo fijn.

Mocht je niet persoonlijk bij haar langs kunnen gaan vanwege de corona-maatregelen, laat het cadeau dan gemakkelijk en handig bij haar thuis bezorgen. Eventueel ingepakt en voorzien van een geprint kaartje. Maar langsgaan – al is het aan de deur – is natuurlijk nog leuker!

Ik geef je graag 10 suggesties voor bijzondere Moederdag cadeaus. Veel succes met uitzoeken!

1. Point-Virgule snijplank

Deze houten snijplank Point-Virgule is voor iedere kookfanaat een aanrader. Deze snijplank is uitgevoerd in bamboe, bamboe breekt bacteriën zeer snel af en is daardoor bijzonder hygiënisch. Rondom is deze dubbelzijdige vleesplank voorzien van een sapgeul.

download 3

2. Le Creuset braadpan

Deze prachtige rode braadpan van Le Creuset is vervaardigd uit geëmailleerd gietijzer. De ronde pan heeft een diameter van 22 cm en een inhoud van 3,3 liter en is zeer geschikt voor het bereiden van stoofschotels. De braadpan heeft twee handvatten en een roestvrijstalen knop op de deksel. Daarnaast staat deze braadpan mooi op ieder fornuis – ook op die van je moeder, schoonmoeder of stiefmoeder!

moederdag cadeau le creuset

3. Handige bakmat

Deze siliconen bakmat (ofwel deegmat) van 60 x 40 cm heeft ontzettend handige maataanduidingen. Het ideale presentje voor de echte thuisbakkers.

bakmat

4. Prachtige theedoekenset

Deze theedoekenset van ZicZac bevat 1 theedoek en 1 sponsdoekje, vervaardigd van Egyptisch katoen. Superluxe, dus! De doekjes zijn gedecoreerd met een jacquard afbeelding van een haan en voorzien van een ophanglus.

moederdag cadeau ziczac theedoeken

6. Knoflookpers

Deze knoflookpers is extreem handig om supersnel teentjes mee te pletten. Voor de echte knoflookfan is dit het ideale Moederdag cadeau.

moederdagcadeau knoflookpers

7. Prachtige glazen van Libbey

Op zoek naar de mooiste glazen voor je mama? Deze Hobstar glazen van Libbey worden gemaakt door Royal Leerdam. Dit model is vervaardigd uit hoogwaardig glas in een zware kwaliteit. Dit stijlvolle glas heeft een geslepen ‘kristallen’ tekening die het glas een vintage uitstraling geeft. Dit glas is vaatwasserbestendig. Voor bruiswater of een cocktail? De keuze is aan haar…

libbey waterglas hobstar o8 9 cm transparant 5601875188944 1

8. Geef mijn magazine voor Moederdag cadeau

Het duurt nog eventjes voordat deze bij je mama op de deurmat valt, maar je kunt haar in ieder geval al verrassen met een reservering van mijn magazine als Moederdag cadeau. Miljuschka Magazine No.2 is 170 pagina’s dik, met meer dan 50 nieuwe recepten en boordevol culinaire tips en persoonlijke verhalen. Een deel van de opbrengst gaat naar EpilepsieNL. Reserveren van het magazine kan tot 10 mei 2021, dus weer snel bij!

miljuschka magazine 2

9. Lekkere chocolade van Neuhaus

Wie wordt er nu niet blij van chocolade? Dit doosje Timeless Masterpieces van Neuhaus bevat een breed assortiment pralines, inclusief een selectie van de iconische pralines met de hand gevuld met verse room, evenals pralines met verfijnde vullingen zoals praliné, ganache en gianduja. Lekker! En ja, deze kun je dus ook gewoon handig online bestellen…

1200x982

10. Champagne!

Haal een goede fles champagne of andere mousserende wijn – zoals Prosecco of Cava – bij je lokale slijter. Maak het geheel af met een grote strik én deze VacuVin Champagne saver, waarmee je een fles champagne keer op keer kunt openen en afsluiten. Als -ie niet in één keer op gaat…

champagnekoeler moederdagcadeau

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.