Miljuschka’s favorieten wk 28

Categories: Artikelen

Miljuschka’s Favorieten

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van gadget tot kookboek, van eetproduct tot keukentool. Zowel gloednieuwe dingen als oude bekenden. Enthousiast geworden? Via de links eronder kun je ze meteen bestellen!

Kaas… maar dan vegan!

Onder de naam This is Not Parmesan en This is Not Classic Cream Cheese introduceert plantaardige kaasmaker Willicroft twee nieuwe vegan kaassoorten. Ideaal voor als je veganistisch wil eten of niet tegen zuivel kunt. Willicroft is een start-up die met zijn plantaardige kaasassortiment wil laten zien dat kaasliefhebbers nog steeds kunnen genieten van kaas, maar dan op een duurzamere manier.

De Parmezaanse kaas gebruik je als smaakmaker, ideaal op een pizza, door pasta heen of als topping van een salade. De roomkaas is fris, licht en romig. Ideaal voor op bagels en sandwiches, maar ook geschikt in een pastasaus. De naturel roomkaas wordt binnenkort aangevuld met twee varianten, in de smaken jalapeño en dille

Vanaf vandaag zijn Willicrofts plantaardige Parmezaanse kaas en roomkaas te koop bij bezorgservices Picnic en Crisp én in de eigen winkel willicroft.store in Amsterdam.

Salad Days

Voor salades bestaan geen regels. Voeg iets zachts toe aan een knapperige salade voor een spannend contrast. Gebruik je iets zoets zoals fruit, voeg dan iets zouts of bitters toe als tegenwicht. Verrassende smaakcombinaties van ingrediënten en onverwachte manieren om

je salade iets extra’s te geven door middel van iets knapperigs, romigs of citrusachtigs: in het gloednieuwe boek Salad Days vind je manieren om simpele salades een upgrade te geven.

De in Londen geboren Ajda Mehmet is foodstylist en receptontwikkelaar. In dit boek deelt ze de lekkerste salades, die je bij iedere maaltijd wilt eten, het hele jaar door. Eerder verscheen haar eerste kookboek Vers uit de oven.

Salad Days ligt nu in de boekwinkel voor € 20,95.

Lekker jammetje

Het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago maakt de bijzondere fruitspreads Fiordifrutta. Ze bestaan zelfs al bijna 100 jaar! De jam is gemaakt van 100% biologisch fruit, precies op de juiste dag geoogst, bereid op lage temperatuur, gezoet met biologisch appelsap én het bevat geen conserveermiddelen en kleurstoffen. In ons land zijn de spreads verkrijgbaar bij Ekoplaza, Odin en kleinere natuurvoedingswinkels. Mijn favoriet? De vijgenjam én de spread met wilde aardbeien.

Bijenbaas

Jullie weten hoe dol ik ben uit de honing van de bijen uit mijn eigen tuin. Heb je die toevallig nou even niét in de buurt – kan ik me voorstellen – dan heb ik een andere fijne tip voor jullie. De bloemenhoning van Bijenbaas is namelijk een streekgebonden product uit de Nederlandse natuur. Lekker, duurzaam én verantwoord, want voor elke verkochte pot honing verwerft Bijenbaas een vierkante meter natuur om te beschermen.

Je koopt de honing voor € 8,50 bij De Bijenkorf.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.