Alle blogs

De foodiebag van Mooncake!

Blogs — 25 april 2020
Door Miljuschka Witzenhausen

Sharing is caring!

Help kleine lokale ondernemers met de foodiebag van Mooncake

Jonneke, beter bekend als Mooncake, bedacht een leuke actie om kleine lokale ondernemers in Amsterdam te helpen de crisis door te komen. In de tas zitten allerlei heerlijkheden zoals verrukkelijke Syrische patisserie, Pakistaanse currymix en Surinaamse birambichutney. Happiness in a bag!

In de tas vind je behalve de producten ook een uitleg en natuurlijk recepten om meteen mee aan de slag te gaan.  De producten worden direct ingekocht bij kleine ondernemers die je steun hard nodig hebben op dit moment. Door een tas te bestellen sleep je hen de crisis door! Wil je de tas bestellen? Deze is vanaf 30 april beschikbaar en bestellen kan hier.

En verder goed om te weten:

  • De foodiebag is inclusief herbruikbare canvas Mooncake-tas, Mooncake sticker en een interessante uitleg + recepten
  • De tas is vegetarisch: er zitten geen vlees- of visproducten in. Wil je liever een vegan exemplaar? Dan kun je dit bij de bestelling aangeven.
  • Een deel van de opbrengst gaat naar voedselpakketten voor mensen die het op dit moment niet breed hebben

Wil je meteen aan de slag met de producten uit de foodiebag? Dan heb je hier vast een recept van Mooncake herself. Egyptische foul die je maakt met de fava bonen uit het pakket

Egyptische foul

Egyptische foul

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • een blik favabonen / foul medames of bruine bonen
  • evt. een handje gekookte kikkererwten
  • 1 el tahina
  • 1 tl komijn
  • een snuf gemalen chilipeper
  • zout en peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el lekkere olijfolie
  • het sap van een halve citroen
  • een halve fijngehakte tomaat
  • een beetje fijngehakte peterselie of koriander
  • (plat)brood voor erbij is lekker

Instructies

    Voeg de bonen (en evt. de kikkererwten) met 8 eetlepels van het vocht uit blik toe aan een steelpan en verwarm op middelmatig vuur. Voeg zout en peper en de komijn toe. Laat even zachtjes pruttelen.

Snijd intussen 2 teentjes knoflook zeer fijn of 1 flinke teen. (Let wel: misschien wil je rekening houden met het feit dat we momenteel binnen op elkaars lip zitten en niet iedereen zit te wachten op een knoflooklucht uit jouw mond. Maar je kan daar ook gewoon schijt aan hebben. Persoonlijk ben ik van mening dat een knoflooklucht moet kunnen. In mijn ogen heb je dan te maken met iemand die snapt dat eten smaak nodig heeft.) Mix met de olijfolie en het citroensap, voeg naar smaak zout en peper toe en zet aan de kant.

Hak de tomaat en de verse kruiden fijn. Die gaan straks over de foul.

Pak een vork of een (puree)stamper om de bonen voor een deel te pureren. Voeg de tahina toe en roer. Als het nu teveel een vaste pasta wordt voeg je nog wat vocht toe. De puree moet wel smeuïg blijven. Verwarm nog een paar minuten.

Pak een mooie schaal of een bord en spreid de foul daar op uit. Besprenkel met de olijfolie-citroen-knoflookmix over de puree. En bestrooi met de verse kruiden en fijngesneden tomaat. Eet, geniet en laat je zorgen even voor wat ze zijn.