10 x de lekkerste gerechten voor de paasbrunch

Nog heel even en dan is het alweer Pasen. En hoewel veel mensen Pasen niet vieren is het natuurlijk de gelegenheid om het begin van de lente te vieren. Een groot brunchfestijn met vrienden en familie is nu natuurlijk niet mogelijk, maar waarom niet een wat kleiner feestje met je eigen gezin. Of doe het virtueel met vrienden. Dat is natuurlijk ook nog mogelijk.

De lekkerste paasbrunch gerechten

Om je alvast een beetje op weg te helpen, heb ik de lekkerste paasbrunch recepten voor je op een rij gezet.

Paasquiche (gluten- en lactosevrij)

Om te beginnen een van mijn favorieten. En bovendien een die voor iedereen geschikt is want deze quiche is gluten en lactosevrij! En gewoon heel erg lekker. Hou je niet van gerookte zalm dan kun je die natuurlijk gewoon weglaten.

Glutenvrije zalmquiche met gerookte zalm

Spekbakjes met ei en asperge

Asperges horen natuurlijk als geen ander bij de lente. En deze combinatie van uitgebakken spek, asperges en ei is altijd lekker!

Spekbakjes met ei

Gevulde eieren met gerookte zalm

Nog een topper voor bij de paasbrunch zijn natuurlijk gevulde eitjes. Een klassieker maar wel eentje die altijd lekker blijft. Ik vulde deze met gerookte zalm, maar die kun je eventueel vervangen door wat sprietjes bieslook, wat uitgebakken spek of blokjes komkommer voor wat crunch.

Gevulde eieren met zalm

Garnalentoast

Een gerecht wat het zeker goed gaat doen bij je paasbrunch is dit recept voor heerlijke garnalentoast met een Aziatische twist. Het is echt super makkelijk om te maken en ik weet zeker dat het bord in no time leeg is!

Het recept voor de garnalentoast vind je hier!

Garnalentoast

Custardtaartjes

Zacht, zoet en verleidelijk lekker zijn deze overheerlijke custardtaartjes. Onmisbaar voor een zoete touch bij de paasbrunch

Het recept voor de custardtaartjes vind je hier.

Egg tarts

 

Paasdessert

Dit is zeker een hit met kinderen maar ook volwassenen gaan hier van smullen. Probeer het zelf maar. Verslaving gegarandeerd!

Het recept voor deze paastrifle vind je hier

Makkelijk paastoetje

Paashaaseitjes

Heb je kinderen en vervelen ze zich tijdens de paasbrunch? Laat ze eens creatief met eitjes aan de slag gaan en maak deze schattige paashaasjes van ei.

Hoe je het doet vind je hier.

paasei

Citroentulband

Nog een showstopper is deze prachtige citroentulband. De vorm die ik ervoor gebruikte is deze, maar elke andere tulbandvorm voldoet natuurlijk.

Hoe je deze tulband maakt vind je hier.

Beef Wellington

Wel wat meer werk maar hoe prachtig is deze beef wellington? Je steelt er in ieder geval zeker de show mee tijdens de paasbrunch en voor de vleeseters is het een geweldig gerecht.

Het recept voor Beef Wellington vind je hier.

Beef Wellington

Paascupcakes

En natuurlijk mogen deze geweldige cupcakes niet ontbreken bij de paasbrunch. Overigens zul je natuurlijk niet alle gerechten hierboven gaan maken. Dat wordt wat veel, maar maak een selectie van jouw favorieten en ga aan de slag!

Het recept voor de paascupcakes vind je hier.

Feestelijke citroen maanzaadcupcakes

Vrolijk Pasen!

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.