Bijgerecht recepten

Blini’s met zalm

Samenvatting

  • Voorbereiden 25 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 20-25 blini

Ingredienten

100 gr boekweitmeel

1 ei

150 ml lauwwarme melk

7 gr droge gist

1 tl zout

1 appel, in piepkleine blokjes

200 gr gerookte zalm

125 gr zure room

1/4 bosje bieslook, heel fijn gesneden

dille ter garnering

peper en zout

Sharing is caring!

blini met gerookte zalm

Blini’s met zalm

Blini’s zijn van oorsprong afkomstig uit Oost Europa en zijn een soort kruising tussen een poffertje en een pannenkoek. Je serveert ze bij voorkeur warm en vaak met een hartige vulling. Ze worden dus minder gebruikt met een zoete topping erop maar dit keer maakte ik er een combinatie van zoet en hartig van.

Heerlijke gerookte zalm met kleine blokjes appel erbij. Lekker als voorgerecht tijdens de kerstdagen of als een kerstsnackje tussendoor. Het kan allemaal met dit makkelijke recept.

De truc om deze boekweit blini’s te maken is om het deeg tijd te geven om te rijzen. Je gebruikt gist in het beslag waardoor het eindresultaat heel anders is dan je standaard pannenkoek.

Probeer het zelf maar eens met dit lekkere recept. Hou je nou niet van zalm? Je kunt het ook maken met bijvoorbeeld krokant uitgebakken spek!

Check hier voor alle kerstrecepten

blini met gerookte zalm

Blinis met gerookte zalm

Aantal personen: 20-25 blini
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr boekweitmeel
  • 1 ei
  • 150 ml lauwwarme melk
  • 7 gr droge gist
  • 1 tl zout
  • 1 appel, in piepkleine blokjes
  • 200 gr gerookte zalm
  • 125 gr zure room
  • 1/4 bosje bieslook, heel fijn gesneden
  • dille ter garnering
  • peper en zout

Instructies

  1. Los de gist op in de lauwwarme melk. Laat dit 5 minuten staan tot het een beetje schuimt.
  2. Splits het ei, zet het eiwit in de koelkast tot gebruik.
  3. Meng in een kom boekweitmeel en zout met de eidooier en roer de gist en melk erdoor tot een glad beslag. Zet het beslag opzij voor 20 minuten om te rijzen.
  4. Meng de zure room met de fijngesneden bieslook en een beetje peper.
  5. Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door het gerezen blini beslag.
  6. Bak kleine blini's in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie. Gebruik kleine ringetjes als je die hebt. Bak de blini's aan beide kanten
  7. Beleg de blini's met gerookte zalm en een toef bieslookroom. Garneer met blokjes appel en dille.

Nog meer lekkers