Bijgerecht recepten

Radijsdip met ricotta recept

Samenvatting

  • Bereiden 15 minuten
  • Aantal personen 6

Ingredienten

1 bos radijs met loof

150 gr ricotta

Peper en zout

1 el citroensap

Sharing is caring!

Recept Radijsdip met ricotta: bereidingswijze

Radijsjes! Ze kunnen mij niet pittig genoeg zijn. Voor mij zijn ze pas perfect als mijn mond in brand staat. Maar niet iedereen wil het zo intens. Dus hier is een recept voor een radijsdip met ricotta. De ricotta verzacht de scherpe smaak van de radijs maar wordt daardoor zelf ook lekker spicey! Makkelijk te maken. Snel klaar!

Haal het loof van de radijsjes en bewaar de mooie blaadjes loof.

Was de radijs en het loof in koud water en droog goed af.

Snijd de radijs in heel kleine blokjes.

Hak 4 takjes van het loof heel fijn en meng met de radijs.

Meng de ricotta en citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de radijsdip op een crackertje of toastje en garneer met een beetje radijsloof.

Radijsdip met ricotta

Radijsdip met ricotta

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 bos radijs met loof
  • 150 gr ricotta
  • Peper en zout
  • 1 el citroensap

Instructies

    Haal het loof van de radijsjes en bewaar de mooie blaadjes loof.

Was de radijs en het loof in koud water en droog goed af.

Snijd de radijs in heel kleine blokjes.

Hak 4 takjes van het loof heel fijn en meng met de radijs.

Meng de ricotta en citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de radijsdip op een crackertje of toastje en garneer met een beetje radijsloof.

Dit recept werd gemaakt voor Leidschenhage Vernieuwt waar Miljuschka elke maand live kookworkshops geeft

Nog meer lekkers