Bijgerecht recepten

Dit recept valt onder

Halloween spinneneitjes met olijfspinnetjes

Samenvatting

  • Aantal personen 20 stuks

Ingredienten

10 eieren

20 zwarte olijven zonder pit

blaadjes van 1 takje tijm fijn gehakt

2 el mayonaise

1 tl tabasco

1 tl pittige mosterd

1 tl paprikapoeder

Zout en peper

Sharing is caring!

Spinneneitjes voor halloween

Nog een paar dagen en dan is het Halloween. Ik was bijna vergeten dat we het recept voor deze overheerlijke spinneneitjes nog niet gepost hadden. En ik wil deze jullie zeker niet onthouden. Want behalve dat ze ook weer heel lekker zijn, zijn ze ook super cute.

Niet zo cute als de kaasballetjes, maar een goede tweede!

Maken

Het maken van de spinneneitjes is natuurlijk super eenvoudig. Als je ooit een gevuld eitje hebt gemaakt dan weet je al waar het heengaat. Natuurlijk is het leukste van de Halloween spinneneitjes dat je er ook echt spinnetjes van olijf van maakt. Ik heb hier zwarte olijven gebruikt, maar groene kan natuurlijk ook. Dat ziet er net wat minder scary uit, maar qua smaak net zo lekker!

Spinneneitjes

Spinneneitjes

Aantal personen: 20 stuks

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 20 zwarte olijven zonder pit
  • blaadjes van 1 takje tijm fijn gehakt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl tabasco
  • 1 tl pittige mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper

Instructies

    Breng de eieren in een pan met koud water en een klein beetje zout aan de kook en laat ze in 5 minuten hard koken.
    Laten schrikken onder de koude kraan en hierna laten afkoelen en pellen.
    Snij de eieren overdwars doormidden en lepel het eigeel er voorzichtig uit. Doe dit in een kom en prak met een vork.
    Voeg hierna mayonaise, tijm, tabasco en mosterd toe en meng tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper en doe het mengsel in een spuitzak met brede spuitmond.
    Spuit een dikke toef eimengsel in ieder half ei en strooi hierover wat paprikapoeder.
    Maak tenslotte af met een doormidden gesneden olijf (lichaam van de spin) en de tweede helft van de olijf in zes of acht dunne reepjes (pootjes van de spin) op de vulling te leggen.

Nog meer lekkers