Bocoles – Mexicaanse maiskoekjes

20 minuten

Bocoles

Deze heerlijke bocoles zijn eenvoudig om te maken en kun je gebruiken als ontbijt of als bijgerecht bij een heerlijke Mexicaanse soep bijvoorbeeld. Het recept is heel eenvoudig, maar waar je even een beetje rekening mee moet houden is dat je het deeg even moet laten rusten. Dan is het makkelijker om te bakken.

Heerlijk om mee te dippen

De bocoles zijn behoorlijk veelzijdig en ook met de smaken kun je prima varieren. Denk bijvoorbeeld eens aan gebruik bij de soep. Als dip of vul ze met kaas en laat nog eens smelten in de pan.

Heerlijke Mexicaanse bocoles

Heerlijke Mexicaanse bocoles

Bocoles – heerlijke maiskoekjes

5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Mexicaans
Porties 8 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 160 gr maismeel
  • 1/2 tl zout
  • 100 gr boter
  • 100 gr queso fresco of vervang door feta of parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 el verse koriander gehakt (7 gram)
  • 180 ml warm water

Instructies
 

Instructies

  • Doe maismeel, zout, boter en de geraspte kaas in een kom en meng dit goed door. Als het gemengd is voeg je de gehakte koriander toe.
  • Voeg nu langzaam het warme water toe en kneed dit door tot een plakkerig deeg. Kneed het ongeveer 4-5 minuten in totaal. Laat het deeg nu 30 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg in 8 ongeveer gelijke balletjes. Het deeg is in totaal ongeveer 500 gram. Dus gelijke delen zou dan 8 balletjes van 62,5 gr zijn. Als je heel precies wilt zijn.
  • Om de bocoles te vormen doe je 1 balletje tussen twee stukken plastic en vervolgens leg je deze in een tortillamaker. Heb je die niet dan kun je natuurlijk ook een deegroller gebruiken.
  • Verhit de koekenpan op medium vuur met een klein beetje olie.
  • Doe elke schijf in de hete koekenpan en bak deze voor 2,5 minuut. Draai dan om en bak de andere kant nog eens 3-4 minuten of tot beide kanten gaar en goudbruin zijn. Haal uit de pan en bak de rest van de bocoles op dezelfde manier. Hou ze warm onder de theedoek tot ze allemaal gebakken zijn.
  • Serveer met salsa of een lekkere soep!

Notities

De bocoles zijn vers gebakken uit de pan lekker krokant en doen het prima bij een avocado salsa

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.