Maak zelf de allerlekkerste paprikahummus

15 minuten

Categories: Basisrecepten, Recept

Hummus zelf maken

Het wordt ons natuurlijk tegenwoordig wel heel makkelijk gemaakt om een lekkere hummus uit de schappen van de supermarkt te trekken, maar toch wil ik je vragen om het eens te proberen om zelf te maken.

Niet alleen is het echt heel erg eenvoudig maar je kunt enorm veel variaties maken met hummus. Zo heb je een versie met geroosterde knoflook zoals deze of wat denk je van een versie zonder peulvruchten? Maar mijn paprikahummus is echt mijn favoriet.

Overigens is een hummus oorspronkelijk natuurlijk altijd met kikkererwten, dus officieel heet een hummus zonder geen hummus. Maar de smaak en structuur zijn hetzelfde. Vandaar dat ik die benaming gebruik.

Recept voor paprikahummus

Met het onderstaande basisrecept voor een paprikahummus kun je eigenlijk niet mis gaan. Het is makkelijk en je kunt het aanpassen naar je eigen smaak. Hou je van pittig? Voeg er wat cayennepeper aan toe. Meer of minder tahini, meer of minder olijfolie. De mogelijkheden zijn eindeloos groot om hummus zelf te maken.

Gebruik

Waar kun je de paprikahummus vervolgens allemaal in gebruiken? Natuurlijk is het heerlijk met een stukje flatbread bijvoorbeeld maar ik gebruik het ook graag als onderdeel van een gerecht. Denk bijvoorbeeld aan een vega poke bowl met als ‘dressing‘ een lekkere klodder hummus.

Kortom; laat je niet beperken door het alleen als dip te gebruiken en geniet ervan!

Of probeer ook eens mijn favoriete recept voor baba ganoush!

paprikahummus

paprikahummus

Maak zelf de allerlekkerste paprikahummus

4.26 van 102 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Basisrecept

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 paprika geroosterd
  • 1 blik kikkererwten 400 gram uitgelekt
  • 20 milliliter citroensap
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder de pittige variant
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el tahini
  • Cayennepeper naar smaak
  • Olijfolie

Instructies
 

Instructies

  • Spoel je kikkererwten en laat even uitlekken.
  • De rest van de ingrediënten doe je in de blender en mix je tot een egale massa.
  • Schep af en toe even om als je blender of staafmixer niet helemaal mee wil werken. Is het te droog dan voeg je wat meer olijfolie toe.
  • Proef en voeg eventueel nog wat extra zout, citroen of cayennepeper toe.
  • Schep de hummus in een schaaltje en druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met wat cayennepeper of gerookt paprikapoeder.
  • Je kunt de hummus een paar dagen in de koelkast bewaren.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.