Vis met knapperige gember
15 minuten
Doordat je deze Chinese vis door een dun laagje bloem wentelt wordt hij ultiem knapperig. De knapperige gember on top maakt dit snelle gerecht helemaal af. Serveer met witte rijst en geroerbakte paksoi of gestoomde broccoli voor een gezonde doordeweekse maaltijd. Je kunt de witvis eventueel vervangen door zalm, die is meestal iets dikker dus bak hem dan 1-2 minuten langer op de huidkant.
Probeer ook zeker eens mijn heerlijke zalm uit de oven!
Vis met knapperige gember
Ingrediënten
Ingrediënten
- 6 cm gember
- Zonnebloemolie om in te bakken
- 2 bosuien
- 3 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 4 witvisfilets liefst met huid
- Peper en zout
- 4 el bloem
Benodigheden
- Keukenpapier
Instructies
Instructies
- Snijd de gember in dunne plakken en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes. Verhit een laag van 1 cm zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak hierin de gember in 2 minuten goudbruin en knapperig. Kijk uit dat ze niet verbranden. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng de sojasaus met de sesamolie. Breng de vis op smaak met peper en zout en wentel door de bloem. Schud eventueel teveel aan bloem eraf, je wil een dun laagje om de vis.
- Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis met de huid naar beneden circa 3 minuten. Druk de vis eventueel met een spatel aan zodat de huid niet te veel krult. Draai de vis om en bak nog 1 minuut.
- Verdeel de vis over de borden of leg op een serveerschaal. Schep het sojasausmengsel eroverheen, leg de gember en bosui erop en serveer.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!