Honing soja tofu

10 minuten

Als je op zoek bent naar een vegetarisch gerecht dat bomvol smaak zit, kijk dan niet verder. Deze tofu komt met een licht zoete saus en je topt hem af met een fris mengsel van bosui, koriander en limoensap. Die combinatie is om je vingers bij op te eten en oh, het is ook nog eens in 10 minuten klaar. You’re welcome.

Wil je het helemaal vegan maken? Vervang de honing dan door ahornsiroop.

Honing soja tofu

Recept voor honing soja tofu

4.63 van 8 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatische, Vegetarisch
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 el honing
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sriracha optioneel
  • 1 teen knoflook
  • 400 gr tofu
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • 15 gr koriander
  • 2 bosuien
  • 1/2 limoen sap

Instructies
 

Instructies

  • Meng de honing, sojasaus en eventueel sriracha door elkaar. Rasp de teen knoflook door het mengsel en roer door.
  • Snijd de tofu in plakken van circa 2 centimeter dik. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de tofu 2 minuten per kant goudbruin en knapperig. Voeg de laatste minuut de saus toe en zorg dat alle tofu goed bedekt is.
  • Hak ondertussen de koriander (inclusief de steeltjes) fijn en de bosui in dunne dingetjes. Meng met het limoensap. Verdeel de tofu over vier borden of les op een serveerschaal. Leg het bosui/koriandermensgel erop en serveer.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.