Pannenkoekjes met pekingeend
30 minuten
Pekingeend pannenkoekjes
Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveerd met maar een heel klein beetje vlees erbij. Dat knapperige vel is namelijk het állerlekkerst. Om het vel super knapperig te krijgen, bak je het apart en strooi je het later over je pannenkoeken. Waanzinnig lekker.
Natuurlijk serveer je de peking eend pannenkoekjes met lekker veel hoisinsaus, knapperige komkommerreepjes en bosuitjes.
Pannenkoekjes met Peking eend
Ingrediënten
Ingrediënten
- 2 eendenborsten
- 2 tl Vijfkruiden
- 1 el Sojasaus
- 1 tl Honing
- 20 Pekingeend pannenkoekjes vriesvak van de toko (ontdooid)
- 1 Bosui in ringetjes gesneden
- 1/2 komkommer in reepjes
- Hoisinsaus om te serveren
Instructies
Instructies
- Verwijder het vel voorzichtig van de eendenborst. Leg het neer in een koude koekenpan, leg er keukenpapier op en zet hier een tweede koekenpan op met een zwaar gewicht erin. Bijvoorbeeld een vijzel of blikken met eten. Draai het vuur hoog en bak het vel in 20 minuten knapperig. Draai halverwege om.
- Hou 1 tl vijfkruidenpoeder apart en meng de rest van het vijfkruidenpoeder met de sojasaus en honing. Laat het vel uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en 1 tl vijfkruidenpoeder. Laat het vet dat uit het vel is gekomen in de pan zitten.
- Snij het vel in kleine stukjes
- Bestrooi de eendenborst met het vijfkruidenmengsel en bak de eendenborst nu in het vet tot deze mooi roze is en laat even rusten voor je het aansnijdt.
- Serveer de pannenkoekjes met de bosui, komkommer en hoisinsaus. Strooi de stukjes vel erover heen.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.