Pannenkoekjes met pekingeend

30 minuten

Pekingeend pannenkoekjes

Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveerd met maar een heel klein beetje vlees erbij. Dat knapperige vel is namelijk het állerlekkerst. Om het vel super knapperig te krijgen, bak je het apart en strooi je het later over je pannenkoeken. Waanzinnig lekker.

Natuurlijk serveer je de peking eend pannenkoekjes met lekker veel hoisinsaus, knapperige komkommerreepjes en bosuitjes. 

Peking eend

Pannenkoekjes met peking eend

Pannenkoekjes met Peking eend

4.24 van 34 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatische
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 eendenborsten
  • 2 tl Vijfkruiden
  • 1 el Sojasaus
  • 1 tl Honing
  • 20 Pekingeend pannenkoekjes vriesvak van de toko (ontdooid)
  • 1 Bosui in ringetjes gesneden
  • 1/2 komkommer in reepjes
  • Hoisinsaus om te serveren

Instructies
 

Instructies

  • Verwijder het vel voorzichtig van de eendenborst. Leg het neer in een koude koekenpan, leg er keukenpapier op en zet hier een tweede koekenpan op met een zwaar gewicht erin. Bijvoorbeeld een vijzel of blikken met eten. Draai het vuur hoog en bak het vel in 20 minuten knapperig. Draai halverwege om.
  • Hou 1 tl vijfkruidenpoeder apart en meng de rest van het vijfkruidenpoeder met de sojasaus en honing. Laat het vel uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en 1 tl vijfkruidenpoeder. Laat het vet dat uit het vel is gekomen in de pan zitten.
  • Snij het vel in kleine stukjes
  • Bestrooi de eendenborst met het vijfkruidenmengsel en bak de eendenborst nu in het vet tot deze mooi roze is en laat even rusten voor je het aansnijdt.
  • Serveer de pannenkoekjes met de bosui, komkommer en hoisinsaus. Strooi de stukjes vel erover heen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.