Pad Thai met kip

25 minuten

Pad Thai met kip recept

Pad Thai, of rijstnoedels gebakken op Thaise wijze, is een smakelijk eenpansgerecht. En het nationale gerecht van Thailand! Het wordt daar zowel verkocht door eetkraampjes op straat als in de restaurants. Elke Thaise chef weet hoe hij pad thai moet maken, maar allemaal maken ze het weer anders klaar.

Mijn favoriete recept voor dit Thaise noedelgerecht bevat alle klassieke ingrediënten, maar ik voeg graag kippendijen toe in plaats van garnalen. Maar je kunt zelf ook variëren: wel of geen garnalen, alleen kip, alleen tofu… Het blijft een heerlijk gerecht!

De herkomst van dit Thaise 

De naam doet vermoeden dat het gerecht uit Thailand komt, maar niets is minder waar. Men zegt namelijk dat Pad Thai is ontstaan uit een Vietnamees gerecht, met drooggebakken rijstnoedels. In Thailand werd tevens vaak een gerecht met Chinese eiernoedels geserveerd. Maar rondom de Tweede Wereldoorlog werd het gebruik van rijst gepromoot, en werden de buitenlandse eiernoedels vervangen door rijstnoedels. Zo werd Pad Thai een echt nationaal Thais gerecht.

Ga je naar Thailand? Loop de eetstalletjes dan niet voorbij! Er zijn zoveel soorten: geloof me, je wil ze allemaal proeven. 

Tip: maak ook eens mijn Thaise garnalensoep

Pad thai met kip

Pad thai met kip

Pad Thai met kip recept

4.22 van 171 stemmen
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 200-250 g rijstnoedels
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 rode peper
  • 1 kleine ui
  • 350 g kippendij in dunne plakjes
  • 2 eieren los geklutst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 el water
  • 200 g taugé
  • 1 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 2 el vissaus
  • 1 el limoensap plus halve limoenen als garnering
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Chilivlokken als garnering
  • 30 g pinda’s als garnering
  • 1 bosje verse koriander als garnering

Instructies
 

Instructies

  • Laat de noedels ongeveer 10 minuten in een kom heet water wellen.
  • Snijd de knoflook en rode peper fijn en snipper het uitje.
  • Snijd de kippendijen in dunne plakjes.
  • Kluts de eieren los en zet alles klaar, want het bakken dadelijk gaat snel!
  • Verhit ondertussen een wok of diepe koekenpan met de olie tot deze zeer heet is.
  • Voeg de knoflook, ui en rode peper toe en roerbak deze 1 minuut.
  • Voeg de plakjes kip toe en roerbak deze 2 minuten.
  • Schuif de reepjes kip naar één kant van de wok, zodat er in het midden ruimte vrijkomt voor de eieren.
  • Voeg de los geklutste eieren toe en schep ze rustig om, zodat er een roerei ontstaat.
  • Voeg de uitgelekte noedels en 3 eetlepels water toe.
  • Voeg de taugé, sojasaus, vissaus, pindakaas en limoensap toe.
  • Schep goed om en roerbak het geheel nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Verdeel over vier borden en strooi de pinda’s eroverheen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.