Gehakt van tofu
20 minuten
Dit “gehakt” van tofu is perfect als je zin hebt in gehakt, maar even geen vlees wil eten. Eet het met rijst en groente, eet het in een wrap of eet het met noedels. Om het helemaal vegetarisch te maken kun je vegetarische oestersaus gebruiken, die vind je bij de toko, maar gewone is wel iets lekkerder. Wil je vaker tofu eten? Probeer dan ook eens deze Chow mein!
Gehakt van tofu
Ingrediënten
Ingrediënten
- 400 gr stevige tofu
- 2 el maizena
- Zonnebloemolie om in te bakken
- 2 el sojasaus
- 2 el eventueel vegetarische oestersaus
- 1 tl sesamolie
Benodigdheden
- Keukenpapier
Instructies
Instructies
- Wikkel de tofu in keukenpapier, leg op een bord en zet er iets zwaars op. Laat 30 minuten staan tot er zo veel mogelijk vocht uit is. Verbrokkel de tofu met je handen boven een kom. Doe de maizena erdoor en roer goed door.
- Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de tofu in 7-10 minuten goudbruin en knapperig. Het mag echt goed bruin zijn, dat kan wel even duren. Breek het “gehakt” met een lepel uit elkaar, door de maizena gaat het namelijk nogal aan elkaar plakken.
- Blus de pan af met de sojasaus, oestersaus en sesamolie. Roer door en laat nog 30 seconden pruttelen. Zet het vuur uit en serveer.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!