Garnalentoast – lekker en knapperig

20 minuten

Een goede dimsumsessie kan niet bestaan zonder garnalentoast. De knapperige snack wordt in Chinese restaurants meestal gefrituurd, maar je kunt hem thuis makkelijk in de pan maken. Je hebt wel een keukenmachine of blender nodig want de garnalenpasta moet echt fijn zijn, voordat je hem op de casinoboterhammen smeert. Dit is een echte crowd pleaser en doet het ook heel goed als borrelhap of op een feestje. Eet de toast wel direct als hij uit de pan komt, als je hem lang laat liggen wordt hij snel minder lekker.

Bereidingswijze voor garnalentoast

Het maken van deze garnalentoast is heel eenvoudig. Je kunt ze koud eten en warm, maar vers uit de pan zijn ze wel het allerlekkerste.

Garnalentoast

Garnalentoast – lekker en knapperig

5 van 6 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Brunch
Keuken Aziatische
Porties 4 portie(s)

Benodigdheden

  • Benodigheden
  • Keukenpapier
  • Keukenmachine of blender

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 4 bosuien
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr rauwe garnalen
  • 1 el sojasaus
  • 1 eiwit
  • 4 casinoboterhammen
  • 4 el sesamzaad ongeroosterd
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • Zout naar smaak

Instructies
 

Instructies

  • Snijd 2 bosuien grof, pel en hak de knoflook grof. Doe samen met de garnalen, sojasaus en het eiwit in de keukenmachine of blender en maal fijn. Snijd 2 bosuien in dunne ringetjes.
  • Verhit een flinke laag olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de boterham met de garnalenkant naar beneden in de pan. Bak 2 minuten tot het sesamzaad goudbruin is, draai om en bak nog 30-60 seconden.
  • Laat uitlekken op een bakrooster of keukenpapier en strooi meteen wat zout over de kant met garnalen. Herhaal met de rest van de boterhammen. Snijd elke garnalentoast in vier punten, bestrooi met de bosuiringetjes en serveer.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.