Garnalentoast – lekker en knapperig
20 minuten
Een goede dimsumsessie kan niet bestaan zonder garnalentoast. De knapperige snack wordt in Chinese restaurants meestal gefrituurd, maar je kunt hem thuis makkelijk in de pan maken. Je hebt wel een keukenmachine of blender nodig want de garnalenpasta moet echt fijn zijn, voordat je hem op de casinoboterhammen smeert. Dit is een echte crowd pleaser en doet het ook heel goed als borrelhap of op een feestje. Eet de toast wel direct als hij uit de pan komt, als je hem lang laat liggen wordt hij snel minder lekker.
Bereidingswijze voor garnalentoast
Het maken van deze garnalentoast is heel eenvoudig. Je kunt ze koud eten en warm, maar vers uit de pan zijn ze wel het allerlekkerste.
Garnalentoast – lekker en knapperig
Benodigdheden
- Benodigheden
- Keukenpapier
- Keukenmachine of blender
Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 bosuien
- 1 teen knoflook
- 200 gr rauwe garnalen
- 1 el sojasaus
- 1 eiwit
- 4 casinoboterhammen
- 4 el sesamzaad ongeroosterd
- Zonnebloemolie om in te bakken
- Zout naar smaak
Instructies
Instructies
- Snijd 2 bosuien grof, pel en hak de knoflook grof. Doe samen met de garnalen, sojasaus en het eiwit in de keukenmachine of blender en maal fijn. Snijd 2 bosuien in dunne ringetjes.
- Verhit een flinke laag olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de boterham met de garnalenkant naar beneden in de pan. Bak 2 minuten tot het sesamzaad goudbruin is, draai om en bak nog 30-60 seconden.
- Laat uitlekken op een bakrooster of keukenpapier en strooi meteen wat zout over de kant met garnalen. Herhaal met de rest van de boterhammen. Snijd elke garnalentoast in vier punten, bestrooi met de bosuiringetjes en serveer.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.