Airfryer recepten

Dit recept valt onder

Ratatouille uit de airfryer

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 30 minuten
  • Aantal personen 4 personen

Ingredienten

3 uien, gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 aubergine, in dunne plakken

2 courgettes, in dunne plakken

1 kg trostomaten, in dunne plakken

1 rode paprika, in in dunne plakken

1 gele paprika, in dunne plakken

1 el tomatenpuree

2 el rode wijnazijn

1 el verse rozemarijn, fijngehakt

1 el verse tijmblaadjes

2 takjes verse basilicum

Olijfolie

Peper en zout

Saus

150 ml slagroom

100 ml melk

100 gr oude kaas

peper en zout

Sharing is caring!

Een heerlijk Franse ratatouille

Zoals beloofd hebben we ook nu weer een heerlijk recept uit de airfryer. Jouw favoriete buitenlandse gerechten die je nu gewoon thuis kunt maken. Vier vakantie in eigen land met de Staycation!

Het eerste recept was de pizza prosciutto, de tweede een Griekse moussaka en nu hebben we deze heerlijke Franse ratatouille.

In plakjes

Ik maak daar natuurlijk mijn eigen versie van met lekker veel groente. Ik vind het leuk om de groente in plakjes te snijden en zo om en om te rangschikken in de ovenschaal, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt het prima wat kleiner snijden en door elkaar husselen. Dat is ook hoe een echte ratatouille wordt gemaakt.

Van origine komt er alleen een tomatensaus bij de ratatouille maar ik vind het heerlijk met als extra slagroom en melk. En lekker veel oude kaas.

In de airfryer is deze ratatouille een stuk sneller klaar dan in een normale oven. Ideaal dus als je minder tijd hebt. Handig om hiervoor het bakaccessoire te gebruiken.

Mijn airfryer vind je hier

Ratatouille

Ratatouille uit de Airfryer

Aantal personen: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 3 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 aubergine, in dunne plakken
  • 2 courgettes, in dunne plakken
  • 1 kg trostomaten, in dunne plakken
  • 1 rode paprika, in in dunne plakken
  • 1 gele paprika, in dunne plakken
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 2 takjes verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Saus

  • 150 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 100 gr oude kaas
  • peper en zout

Instructies

    Neem een ruime ronde ovenschaal die in de airfryer past (of gebruik de bakaccessoire) en zet hier alle plakjes groenten om en om in. Zorg dat je een goede afwisseling hebt qua kleur en probeer het zo recht mogelijk in de schaal te zetten.
    Het hoeft natuurlijk niet perfect te zijn. De smaak is evengoed lekker.

    Verwarm een koekenpan met wat van de olijfolie en fruit hierin de ui tot glazig. Voeg dan de knoflook toe en de tijm en rozemarijn. Mix de tomatenpuree erdoor.

    Als laatste doe je de slagroom, melk en de oude kaas in de pan en roer dit even door. Breng de saus op smaak met peper en zout en giet over de groenten in de ovenschaal.

    Zet in de airfryer op 160˚C en bak de ratatouille voor ongeveer 30 minuten of tot goudbruin en de groenten gaar.
    Serveer warm en garneer met basilicum.

Nog meer lekkers